Bli med på å gjøre en forskjell

TV-aksjonen skal redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – mennesker rammet av krig og konflikt. Gjennom TV-aksjonen skal mer enn to millioner mennesker få livsviktig hjelp. Vi håper du vil være med å bidra.

TV-aksjonen skal gi livsviktig hjelp til mennesker rammet av krig og konflikt. Foto: Olav A. Saltbones

Krig og vold skaper enorme lidelser. Mennesker blir drept, og ringvirkningene for lokalbefolkningen er katastrofale. De mangler vann, mat og medisiner, helsetilbudet svekkes, de må flykte fra hjemmene sine og har ingen jobb å gå til. Dette fører igjen til underernæring, helseproblemer, utrygghet og fattigdom.

De innsamlede midlene går til Røde Kors sitt arbeid i ni land: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Myanmar, Somalia, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som har kommet til Norge.

Røde Kors er flere steder en av få hjelpeorganisasjoner som slipper til med humanitær hjelp, og har gjennom lokale frivillige tilgang til mennesker i svært sårbare situasjoner. Gjennom TV-aksjonen skal flere mennesker i krig- og konfliktområder få livsviktige medisiner, helsehjelp, rent vann og mat. Behovet er enormt, og hvert bidrag er med på å redde liv.

Her kan du lese mer om prosjektene som skal motta støtte gjennom TV-aksjonen.

Her kan du lese Røde Kors sin søknad om TV-aksjonen 

 

Bli bøssebærer!

Målet er at alle husstander skal få besøk den 23. oktober. Til det trenger vi 100 000 bøssebærere.

Du kan melde deg som bøssebærer her.

Tidspunktet for bøssebæringen er mellom klokken 16.00-18.00 søndag 23.oktober.

  • Er du under 18 år, må du gå i følge med en som er voksen.
  • Ønsker du å gå sammen med en venn, holder det at en av dere registrere seg som bøssebærer.

Har du spørsmål om det å være bøssebærer eller hva som skjer rundt TV-aksjonen der du bor? Ta kontakt med din lokale TV-aksjonsleder her.

 

 

Julie Ellingsen, Erle Sagen Mosvold, Mathea Ridar Eriksrud, Lise Seiergren, Milla Ruhlin Saltvedt, Hermine Melgård, Ellinor Marie Berg. Hasle-Løren J/10 Foto: Jan P. Saltvedt                   

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 23. oktober.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Flyktningrådet hadde den første aksjonen og samlet inn 125 millioner omregnet i 2013 kroner.
  • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.
  • Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”.