Stor giverglede og fulle bøsser

Over hele landet meldes det om god stemning og stor giverglede da bøssebærerne i ettermiddag gikk årets viktigste søndagstur for TV-aksjonen.

Frida Hegland og Christin Havnerås gikk med bøsse i Bergen og var storfornøyde med resultatet.

Sjekk hvordan din kommune ligger an her.

- Det har vært et utrolig engasjement over hele landet for å hjelpe mennesker som lever i krig og konflikt. Dette er helt fantastisk, sier aksjonsleder Vibecke Østby.

Nær 100 000 engasjerte mennesker har i dag gått med bøsse for TV-aksjonen og Røde Kors. Rapportene som tikker inn melder om mange hyggelige mennesker som åpnet dørene for bøssebærerne og gav penger. Det var så godt som full bøssebærerdekning, og der det manglet folk i formiddagstimene søndag ble det mobilisert gjennom ulike kanaler. I Tønsberg kirke oppfordret presten de fremmøtte til å gå med bøsse, da dette var en av byene som manglet folk. Det tok ikke lang tid før folk sto i kø for å bli bøssebærere.

Mange bruker vipps

Mange har benyttet muligheten til å gi på Vipps og andre mobilløsninger da bøssebæreren kom på døren. I tidsrommet mellom 16 og 18 kom det inn 3, 5 millioner kroner på Vipps og 1, 8 millioner gjennom sms, rapporterer Østby.

Skolene bidrar stort

- Skolene har vært utrolig aktive i år, og har gjennom konserter, markeder og skolejogger bidratt til nå med fantastiske fem millioner kroner til TV-aksjonen, forteller aksjonslederen. - Bare gjennom skolejoggen, som det har vært spesielt fokus på i år, har det kommet inn 1,3 millioner, fortsetter hun entusiastisk.

Den skolen i landet som har jogget inn mest er Rasta skole på Lørenskog. Ved å få foreldre og andre til å sponse med et selvvalgt beløp per runde, jogget Rastaelevene inn 200 000 kroner.

Utsira topper igjen

Som tidligere år ligger Utsira på topp når det kommer til innsamlet beløp per innbygger.

- Jeg må likevel trekke fram Sula, sier Vibecke Østby. I Sula ble det i fjor samlet inn 251 000 kroner. I år viser første opptelling 1,2 millioner. Dette vitner om et enestående engasjement, og imponerende arbeid av de som har mobilisert rundt aksjonen i Møre og Romsdal.

Alle har bidratt

Over hele landet har kirkeklokker søndag ringt for Syria. Mange trossamfunn har gitt både bidrag gjennom kollekten og spredt informasjon i menighetene. Islamic Cultural Center informerte om TV-aksjonen under fredagsbønnen og har, gjennom et samarbeid med Eldorado bokhandel, samlet inn 15 000 kroner til TV-aksjonen.

Klokka ni søndag var innsamlet beløp til TV-aksjonen og Røde Kors oppe i 109 millioner kroner.

 

 

 

Publisert 23.10.16 av Blimed2016