Hele 219,8 millioner til årets TV-aksjon for Røde Kors

TV-aksjonen samlet inn hele 219,8 millioner til Røde Kors sitt arbeid for sivile ofre for krig og konflikt. – Helt overveldende, sier Sven Mollekleiv, president i Røde Kors.

Sven Mollekleiv, Presiden i Røde Kors og Vibecke Østby, leder for TV-aksjonen kunne juble over kvelden resultater. Foto: Olav A. Saltbones

Hele Norge åpnet lommebøker og hjerter den 23. oktober for TV-aksjonen.

- Dette er helt fantastisk. Tusen takk til alle som har bidratt! Alle bidrag kommer til å gjøre en forskjell og sammen får vi hjelpen helt frem. Alt engasjementet vi har sett i det siste er overveldende. Jeg er rørt, takknemlig og ydmyk på vegne av hele Røde Kors. To millioner mennesker vil nå få livsviktig hjelp, sier Sven Mollekleiv.

100 000 bøssebærere gikk årets viktigste søndagstur og banket på dører i hele landet. Også Kronprinsesse Mette-Marit, Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra ble med på den store dugnaden og gikk med bøsse.

Landets skoler har samlet totalt inn 5, 8 millioner kroner. Det er 1,8 millioner kroner mer enn i fjor. Også P3-aksjonen satte ny rekord med 5,5 millioner. 

- Jeg er så utrolig glad og rørt over å se det fantastiske engasjementet folk viser for å hjelpe medmennesker. I hver eneste by og bygd har store og små, unge og eldre løftet i flokk og sammen vært med på å gjøre en livsviktig forskjell for mennesker som er rammet av krig og konflikt, sier TV-aksjonsleder Vibecke Østby.

Kongehuset og fylkesmenn, rådmenn og ordførere, næringsliv, lag og foreninger, skoler, trossamfunn og menigmann har stått på for å gjøre denne store dugnaden mulig.

- Vi har all grunn til å være veldig stolt av vår felles innsats, sier aksjonslederen.

Årets TV-aksjonsmidler skal gi livsviktig hjelp som mat, rent vann og helsehjelp til sivilbefolkning i ni land som i mange år har lidd under krig og konflikt: Syria, Libanon, Sør Sudan, Afghanistan, Somalia, Myanmar, El Salvador, Guatemala og Honduras. Pengene går også til å hjelpe flyktninger som er bosatt i Norge.

Se resultatene her:

www.giverstafett.no/presse

Les mer om årets TV-aksjon på www.blimed.no

For ytterligere kommentarer, kontakt:

Røde Kors pressevakt: 94 87 29 99

TV-aksjonsleder Vibecke Østby: 92 04 06 52

Kommunikasjonsansvarlig for TV-aksjonen, Maren Thorsen Bleskestad: 91 53 71 47

Fakta om TV-aksjonen:

  • TV-aksjonen er arrangert hver høst en søndag i oktober siden 1974.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn mer enn syv milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.
  • Fra 1978 ble selve innsamlingen arrangert av hver kommune med ordføreren i spissen. Nå ligger ansvaret hos over 500 kommune- og bydelskomiteer.
  • Den aller første gangen NRK stilte seg til rådighet for et veldedig formål var i februar 1946, for aksjonen ”Nasjonalhjelpen for krigens ofre og de falnes etterlatte”.
  • Kong Haakon var den gang innsamlingsaksjonens høye beskytter, og aksjonens motto var ”Du må ofre noe – mange ofret alt”.

Dette er Røde Kors:

Røde Kors er verdens største humanitære organisasjon som jobber for å gi hjelp til mennesker i ditt nabolag og over hele verden.

FRIVILLIGE: De frivillige er bærebjelken i Røde Kors. Gjennom frivillige over hele verden får Røde Kors unik tilgang og sikrer at hjelpen når raskt og effektivt ut til mennesker som trenger det.

INTERNASJONALT: Røde Kors er til stede i 190 land og har over 100 millioner medlemmer og frivillige. Røde Halvmåne er navnet i de fleste muslimske land.

NORGE: I Norge er Røde Kors representert i nesten alle landets kommuner med over 43.000 frivillige fordelt på om lag 400 lokalforeninger og 19 distriktskontorer. 

FOR ALLE: Røde Kors er nøytral og upartisk i konflikter og hjelper mennesker som har behov for det uten hensyn til nasjonalitet, rase, trosbekjennelse, samfunnsklasse eller politisk overbevisning.

Publisert 23.10.16 av Blimed2016